Home
Over ons
Algemene voorwaarden
Routebeschrijving
Diensten en Producten
Bedrijfsinformatie
Mailing lijst
Hulp op Afstand
Webshop
Nieuws
cookies policy
StarOffice
Foto's Bewerken
Speciale tekens
Status netwerkverbinding
Muis via toetsenbord bedienen
Waarom Windows XP
PC op afstand besturen
Domein en webhosting
Prijs domeinen
Prijs pakketten
Portofolie
Webcam server
www..ext
 
PC op afstand besturen

In dit artikel bespreken wij de mogelijkheden om 1 van uw Windows XP computers 'op afstand' te besturen. Die computer kan bijvoorbeeld de server zijn die in een afgesloten kast of ruimte zijn werk doet. Door vanaf een willekeurig Windows XP systeem de besturing over te nemen kunt u instellingen wijzigen zonder dat u fysiek bij de server bent. Ook in een peer-to-peer netwerk kan het soms handig zijn om de bediening van een PC over te nemen, bijvoorbeeld omdat deze het binnenkomende e-mailverkeer regelt. Of hebt u kantoor aan huis en wilt u met de laptop vanuit de tuin op uw desktop PC in uw werkkamer willen kijken? In dit artikel leest u er alles over.

Wanneer er sprake is van het beheren van een PC op afstand maakt de afstand zelf natuurlijk niet zoveel uit. Wat wel uitmaakt is de wijze waarop u toegang tot de andere PC krijgt. Dit artikel legt de nadruk op het besturen van een PC binnen hetzelfde netwerk. Daarbij gaan we uit van een eenvoudig peer-to-peer netwerk waarin Windows XP computers elkaars bestanden of printers kunnen delen. Natuurlijk is het ook mogelijk toegang te krijgen tot uw PC wanneer u niet op de zaak of thuis bent. U logt dan in op de computer via een inbelverbinding of via Internet. Houd in dat geval wel goed rekening met de beveiligingsrisico's die deze werkwijze met zich meebrengt.

Windows XP
De gemakkelijkste en goedkoopste manier om toegang te krijgen tot een andere PC is door gebruik te maken van Windows XP. Dit besturingssysteem kent twee methoden om vanaf een andere computer toegang te krijgen tot het systeem: Hulp op afstand en Extern bureaublad. De functie Hulp op afstand is bedoeld voor het op afstand toegang geven tot uw PC aan een hulpverlener. De functie die we in dit artikel gaan toelichten is Extern bureaublad. Hiermee wordt de PC volledig overgenomen. Mocht er iemand achter het overgenomen systeem zitten, dan zal daarop niets te zien zijn behalve het inlogscherm. U gebruikt de voorziening Extern bureaublad bijvoorbeeld om de bediening van een PC over te nemen die een serverfunctie heeft. Na de overname kunt u de computer bedienen alsof u er zelf achter zit. Alleen een klein balkje geeft aan dat dit niet uw eigen bureaublad is. Nadat u bent uitgelogd kan de overgenomen PC eventueel weer door een ander worden gebruikt. Dat laatste is handig als u even de besturing van een andere PC in een peer-to-peer netwerk hebt overgenomen om bijvoorbeeld een e-mail te raadplegen.

Extern bureaublad
Let op: het ter beschikking stellen van de PC via Extern bureaublad kan alleen vanuit Windows XP Professional. De desbetreffende PC overnemen kan wel met Windows XP Home Edition. U dient dus Windows XP Professional te hebben draaien op uw netwerkserver. Let er dus op dat u deze versie hebt draaien, voordat u de stappen hieronder volgt.
Lees meer
Het instellen van Extern bureaublad
Lees meer

Om later verbinding te kunnen krijgen met de host-computer moet u de naam of het IP-adres van deze computer achterhalen.
U vindt de computernaam als volgt:

Behalve via de computernaam kunt u straks ook verbinding zoeken met de host-computer via diens IP-adres.
Dit achterhaalt u als volgt
Bekijk het voorbeeld

Nu bent u zover dat u vanaf een ander systeem toegang kunt krijgen tot de PC die u met Extern bureaublad toegankelijk hebt gemaakt. Wij gaan er gemakshalve vanuit dat het andere systeem Windows XP Home gebruikt. Ga naar het andere systeem en
handel als volgt:
Bekijk het voorbeeld

Opties voor Extern bureaublad
Het is belangrijk dat u de juiste verbindingssnelheid kiest bij het werken met de voorziening Extern bureaublad. Wellicht hebt u de eerste keer dat u verbinding kreeg gemerkt dat het Bureaublad van de host-computer er anders uitzag dan gewoonlijk, of ging het werken op dat systeem erg traag. In dat geval hebt u waarschijnlijk gewerkt met een modem-instelling.
Dat kunt u als volgt wijzigen:
Bekijk het voorbeeld
Lees meer:
Bekijk het voorbeeld

Gebruikers specificeren
Wanneer u geen beheerder (administrator) bent en toch op afstand toegang probeert te krijgen tot een Windows XP Professional systeem, kan het zijn dat u geen toegang krijgt. Natuurlijk controleert u eerst of u de juiste computernaam, gebruikersnaam en wachtwoord hebt opgegeven. Niet-beheerders krijgen echter ook met de juiste gegevens geen toegang. Dat komt omdat Windows wil dat u tenminste lid bent van de groep Externe toegang-gebruikers. U kunt uzelf toevoegen aan een lijstje voorkeursgebruikers om toegang te krijgen. Ga naar de host-computer en
handel als volgt:

Conclusie
Het op afstand besturen van een PC behoort dankzij de in Windows XP ingebouwde functie Extern bureaublad nu tot de standaard mogelijkheden van Windows. De functie is niet zo krachtig en uitgebreid als een gespecialiseerd 'remote control' pakket, maar kan onder bepaalde omstandigheden zeer nuttig zijn. Probeer het na het lezen van dit artikel eens rustig zelf uit om de mogelijkheden te ontdekken. Veel succes!

Links
Adware-Removal-Tool
kb4011086
google 78754
Adware-Removal-Tool
gmail backup
unchecky
driver booster
Reset win7 password
iPhone itimrepair
classic shell
convert x to DVD
CDBurnerXP
ghostery
PortableApps
google imap
Iconrestorer
ninite quick install
SecurStick
Multy Desktop
FileASSASSIN verwijderen
Rainbow Folders
Sandboxie
Windows 7
Internet Explorer 8
Malware verwijderen
Windows SteadyState
AVG free 9.0
online Backup
ColorPic
Online Virusscanner
Verdachte virus file?
Foto's bewerken
Windows vista
Internet Explorer 7
softperfect firewall
7zip
smartftp
cmos recovery
Remote Desktop client
Outlook Backup
kerio personal firewall
Virus verwijderen
Driver ABC
Windows download
Route planner
Windows update
Office update
Google zoekmachine
DVD
Klimtechniek DVD Beltrum DVD
CopyRight 2004 BNzo Automatisering